www.fogyasztomasszazs.hu

Fogyasztómasszázs Újbudán,
Cellulitisz bontás, Zsírbontás
Kúra / két konfekcióméret - Beach Body!

Bejelentkezés IdőpontegyeztetésreKényelme érdekében
ingyenes
visszahívást kérhet!

 
 
 
 
Kérjük írja az alábbi mezőbe számokkal, hogy: harmincnégy
(Biztonsági protokol)
 
 

 

A lúgosítás és a PH tematikája

 

A mai táplálkozási szokások szerint sok húst, sajtot, tojást, kévét, alkoholos italt, cukros üdítőt és más jelentős cukortartalmú élelmiszert viszünk be a szervezetbe. Ezek savasító jellegű élelmiszerek. Szervezetünk elsavasodása az egészség megromlásához vezet. A fáradékonyság, az izomláz, a száraz bőr, cellulit, emésztési zavarok, depresszió, csontritkulás, magas vérnyomás, cukorbetegség és a rák mind egyenes következményei a szervezet tartós elsavasodásának. Vannak vegyületek, porok, kapszulák amik kémiai reakció során enyhítik az elsavasodást. Hátrányuk, hogy nem az egész testre hatnak, hanem csak tüneti, helyi megoldást kínálnak. Fontos, hogy reformszerűen átalakítsuk étkezési szokásainkat. Szervezetünknek gyakorlatilag minden funkcióhoz szüksége van vízre. A víz szállítja a tápanyagokat az emésztőrendszertől a sejtekig, a bomlástermékeket a sejtektől a kiválasztó szervekig, és segíti a kiürülést. Fontos szerepet játszik a légzésben, a hőszabályozásban és az elektrokémiai folyamatokban is, mint például az idegműködés. Mivel a szervezetünkben keringő víz minden szervi működést befolyásol, nagyon figyelnünk kell a pH értékére. Azonban ne essünk át a normalitás határain, mert az erősen ellúgosodott szervezet ugyanolyan káros, mint a savas.

A 7 körüli semleges pH érték a kívánatos. Hosszú távon a kiegyensúlyozott táplálkozással tudjuk a szervezetünk minden pontját beállítani a helyes értékre.

Az ionos ásványi anyagok a legfontosabb tápanyagok, melyek fenntartják a savbázis egyensúlyt. Különösen a kalcium, nátrium, kálium, magnézium, réz, klorid és hidrogénkarbonát –ion játszik fontos szerepet az egészség megőrzésben. Ha a savszint túl magas, a test eltárolja a savakat a szövetekben és a szervekben, illetve ásványokat használ fel a semlegesítésükre, kivonva őket a különféle szervekből, csontokból és a fogakból. Hogyan juthat be megfelelő ásványi anyag kellő mennyiségben a szervezetbe ? Ehhez a legjobb forrást a zöld levelű zöldségek nyújtják, emellett hasznos a sárgarépa, a brokkoli, a bab, a kelbimbó és az édesburgonya. Kevésbé ismert, de annál értékesebb zöld növények a búzafű, az árpafű, a lucernafű, a spirulina alga és a stevia. A zöld növények könnyen felszívódó vitaminokkal, ásványi anyagokkal, aminosavakkal, rosttal, klorofillal, enzimekkel és ásványokkal töltik fel a szervezetet, melyek segítenek semlegesíteni a vérben és a szövetekben lévő savakat.


Ízfokozók

 

A Só

Valamikor még az ősember fedezte fel, mennyivel finomabb az étel, ha bedörgölik sóval. Azóta sok idő telt el, és az ízfokozók közül a só és a cukor jelentős helyet foglal el a mindennapjainkban. A só vizet köt meg a szövetekben, ezért nem ajánlott a szükséges mennyiség feletti bevitele. Helyette sópótló ízfokozó használata javasolt. Hazánkban már lassan két évtizede ismert a NAHRIN termékcsalád, melyben kiváló fűszerek és sószegény ízfokozók vannak.


A Cukor

A cukor mint szénhidrát minden szempontból egészségtelen. Sajnos hazánkban az idáig elterjedt cukorpótlók használata a sajnálatos mellékhatások miatt szintén egészségtelen. Ez alól egyetlen kivétel a Dél Amerikából származó STEVIA növény szárított levele, illetve annak kivonata a stevioside. Idáig jellegzetes mellékíze miatt nem terjedt el túlságosan, de már kapható ízetlen kivitelben is.